Graveren

 

Bepaalde relatiegeschenken en materiaalsoorten zijn heel geschikt voor een gravure. Hieronder enkele van de meest gebruikte toepassingen.

Glazen – Glazen voorzien we vaak van een logo op de hoogte tot waar het glas ingeschonken dient te worden. Zo is het voor iedereen die inschenkt duidelijk welke hoeveelheid gepast is.

Spiegels – bij een spiegel is het mogelijk om de achterlaag weg te graveren. In sommige gevallen voorzien we nog een gekleurde sticker om dit extra effect te geven. Vaak zijn dit bloemen of namen die worden aangebracht

Snijplanken – De planken kunnen voorzien worden van een gravure. Op deze manier blijft het logo zeer lang aanwezig. De plank is eerder aan vervanging toe dan de gravure.

Trofeeën – De prijzen kunnen we voorzien van gepersonaliseeerde gravures. Het is ook mogelijk om een prijs volledig te ontwerpen. Enkele clubs werken met doorgeef prijzen. In dergelijke gevallen graveren we het logo volledig in plexiglas en snijden we dit uit. Voor de voet en naamkaartjes zijn er verschillende afwerkingen mogelijk.

Roestvrij staal – Alle relatiegeschenken die gemaakt zijn uit roestvrij staal zijn uitermate geschikt om te graveren. De gravure is ook langer aanwezig dan het bedrukken van het artikel.

Sublimatie – Hoewel het misschien niet onder een gravure valt. Gebruiken we deze machine ook om meerkleuren druk op textiel contour te snijden. In sommige gevallen mag het wat meer opvallen. Vaak snijden we uit textiel letters die met een tijdelijke lijmlaag bevestigd worden op het kledingstuk. Na de tijdelijke hechting wordt deze volledig vastgestikt door de borduurmachine.